Du duger, jag duger!

Hejsan!

Hur mår du idag? Har du haft en bra dag? 
Om du haft en dålig dag så vill jag bara säga att du klarat dig igenom dagen, du är inte ensam, imorgon är en ny dag ❤️
Och om du haft en bra dag så vill jag vara glad med dig!

För dagarna går upp och ner. Ibland mår man bra och ibland mindre bra- och det är okej. 

You aRe good enough!

Nu till något annat. Jag hade på Malou efter tio häromdagen, såhär i bakgrunden. Då gästade Nicole Falcini (eller vad hon nu heter i efternamn) och pratade om sin reumatism. Och hon berättade att hon fick höra talas om "the Spoon theory" och jag var såklart tvungen att googla. 
Man kan använda sig av the spoon theory när man förklarar för andra hur det är att leva med en neurologisk sjukdom, till exempel! 
Jag är inget proffs, googla du med! 

(null)
Kortfattat: en "frisk" person kanske har oändligt med skedar i bestickslådan men jag som har Cmt (som exempel) kanske har 10 skedar i min bestickslåda. Och varje aktivitet kostar skedar , som tillslut tar slut. Olika aktiviteter kostar olika många skedar. 
Jag har nyss dammsugit, det kostade mig 4 skedar som exempel. Då har jag alltså 6 skedar kvar. Jag hängde upp tvätt oxå, 3 skedar. Om jag skulle gå ut med soporna och sorteringen hade det kostat mig ca 4 skedar... och jag hade bara 3 skedar kvar så jag orkar inte gå med soporna. Skedarna= min ork. Förstår ni? 

Ett bra sätt att förklara för någon "frisk" som inte tycker att dammsuga är särskilt jobbigt... eller gå med soporna. Eller åka å handla. Eller tanka bilen....

Ja, det var mina kvällstankar....
blogg - charcotmarietooth - cmt - polyneuropati - sweden